Zaalconcert 20/10: EME (Congo, België) Soul & B, Funk, Feelings

EME is het collectief rond Emeraude Kabeya (25), geboren in Kinshasa, Congo en als kleuter verhuisd naar Leefdaal, België. Haar teksten over haar Congolese roots, over haar leven en de liefde, gecombineerd met haar fantastische soulstem die soms teder, dan weer krachtig klinkt, raakten de 6 andere muzikanten in hun soulvolle ziel: EME was geboren.

Voortbordurend op Emeraude’s eigen songs brengt EME “Soul & B”, een blend van soul en R&B met een funky insteek die live nog eens extra doorswingt. Denk D’Angelo, Jill Scott, Erykah Badu, The Roots en pakweg alle soul van eind jaren ’90 toen hiphop invloeden zich binnen de sound begonnen te nestelen.

Gedurende haar middelbare school begon ze te experimenteren met coverbands en zong ze in enkele hip hop projecten. Het bleef bij een vrijblijvende hobby tot ze in 2014 door de Leuvense studentenradio Radio Scorpio werd gevraagd om mee te doen aan een bluesgetint All Star-project met een resem muzikanten van verschillende muzikale komaf. Emeraude vond het zo klikken met de bende dat ze hen enkele zelf geschreven songs liet horen.

Live neemt EME zich de ambitie voor om de mensen te doen dansen, of naar eigen zeggen; hen te laten schuren.

Naast hun finaleplaats in Rockvonk 2015 is EME intussen ook geselecteerd voor Studio Brussel’s De Nieuwe Lichting. De laatste beschreef haar sound als ‘Catchy, funky en een tikje geil’.

Deuren: 20.00u

Locatie: Café At the Bebop, Tiensestraat 82, 3000 Leuven

Info en tickets: info@atthebebop.be – 016/20.86.04

Categories