Festivalweekend 2017: Veston (België) blues, gipsy, rumba, folk

Vrijdag 18 augustus om 20u: Veston is het recente project van Steven Van Gool (Wawadadakwa, El Tattoo del Tigre), de muzikale duizendpoot die van zingen in het Kempens zijn hobby maakte. Lokaal en toch universeel, minimaal en toch groots, accoustisch maar toch dansbaar, origineel én traditioneel. Dit zijn een paar van de tegenstellingen die de bende van Veston rijk is.

Mag er gelachen worden? Natuurlijk…want de waarheid duwt ons een spiegel voor de neus waar je vooral jezelf in herkent. Niks beter dan een ferme dosis zelfspot. Het repertoire bestaat uit eigen werk en vertalingen/bewerkingen van liedjes die hem dierbaar zijn: soms grappig, soms geëngageerd en vaak ook dansbaar. Veston brengt een luchtige en tropische mix van blues, gipsy en rumba in zijn eigen moedertaal. Na een succesvolle voorstelling van hun tweede full-cd ‘Veel beterschap’ in ons cafécircuit, zullen ze nog meer tot hun recht komen op ons festivalweekend.

Line-up: Steven Van Gool, gitaar en zang; Kris Van Hees, trompet; Michel Spiessens, contrabas; Jan Buzzi/Jo Zanders, percussie

blues, gipsy, rumba, folk

https://www.facebook.com/Veston-199461576814729/