Festivalweekend 2017: Idirad Trio (Algerije, Frankrijk) desert blues, Frans chanson, folk, gnawa

Zaterdag 19 augustus om 20u: Een concert van Idirad Trio is een muzikale reis vanaf de Middellandse Zee tot diep in de Sahara. Een subtiele mix van poëzie, emoties en feestmuziek zoals het hoort bij hun cultuur met invloeden van de desert blues van de Touareg, Franse chanson, folk uit Kabylië (Algerije) en de trance van de gnawa.

De meeste teksten zijn in het Kabylisch, met uitzondering van enkele in het Frans en andere Berbertalen. Hierdoor weet de groep Idirad Trio de traditionele gevoeligheden te eerbiedigen door ze een universele taal mee te geven waardoor elke wereldburger zich erin herkent.

Hun eerste album “Zik”  met eigen composities werd bijzonder warm onthaald met  recensies verschenen op  digitale magazines zoals World Music Central (Verenigde Staten), Blogfoolk (Italië), Rythmes Croisés (Frankrijk), Ekultura (Hongarië)  en Africultures. Idirad speelde op de belangrijkste Belgische festivals (o.a. Gentse Feesten) en nam deel aan talrijke radio- en televisieprogramma’s in Belgïe en in het buitenland.

Idirad Trio is op het podium voor het plezier van het publiek, dat kan luisteren naar de zachtere chansons of dansen op betoverende ritmes, want Idirad Trio weet een feestje op te bouwen.

Line up : Idir  Ait Dahmane, zang, akoestische gitaar, mandoline; Olivier Crepel, elektrische gitaar; Mourad Mouheb, darbuka, bendir, cajun, kalebas.

desert blues, Frans chanson, folk, gnawa

https://www.facebook.com/Idirad