Festivalweekend 2017: Ambrassband (België, Franrijk, Zwitserland) Balkan, gipsy, klezmer

Zaterdag 19 augustus om 21u30: Den Ambrassband ontstond als een krakersblazerscollectief van uit de Scheld’Apen in Antwerpen en groeide het voorbije decennium uit tot een internationaal gewaardeerd muziekensemble. De band is opgericht door zanger en trompettist Gregor Engelen en viert dit jaar zijn vijftienjarig bestaan.

Met een mix van Balkan, klezmer en eigen composities charmeert Den Ambrassband elk publiek, van Borgerhout tot Bulgarije. Deze fanfare is van alle markten thuis, van akoestische parades tot stomende live-shows op het grote podium: explosieve blazersklanken, zigeunerritmes en opzwepende melodieën. Overal waar Den Ambrassband speelt, wordt er gedanst en gezongen, beginnen tapkranen spontaan te stromen en springen de hartslagmeters in het rood.

Door de jaren heen speelde Den Ambrassband op talloze plaatsen en podia op diverse locaties in binnen- en buitenland. De groep werd reeds warm onthaald op festivals als North Sea Jazz Festival (NE), Pukkelpop, Humorologie, Couleur Café en Theater Aan Zee. Ook grote feesten als Antitapas in Brussel, 25 jaar De Kift in Paradiso Amsterdam of Balkan Trafic in de Bozar passeerden de revue. Hiernaast speelde Den Ambrassband ook als ‘backing-band’ voor The Scabs, Stef Kamil Carlens, ‘Villa Vanthilt’ en Sing For The Climat.

Line-up: Gregor Engelen (zang & trompet), Jean Baptist Delneuville (trompet), Mo Franken (trompet), Ruben Verbruggen (altsax), Stefan Diskus (altsax), Christian Gmünder (tenorsax), Loes Minnebo (trombone), Maarten Scheir (trombone), Stijn Kenens (baritontuba), Gregory Van Seghbroeck (bastuba), Jeremie Mosseray (tapan)

Balkan, gipsy, klezmer

www.ambrassband.be