Caféconcert 10/02/2020: Blues Lee (België) Blues & Roots

Blues Lee ontstond in 1995 en in amper twee jaar vestigde de band zich in de eerste afdeling van de Belgische Blues scene. In 1997 al speelden ze op het wereldvermaarde Belgium Rhythm and Blues Festival in Peer en overtuigden daar vriend en vijand met hun energieke live show. Vanaf dan speelde Blues Lee in clubs en op festivals in de hele Benelux, Italië, Zwitserland, Slovenië, Spanje, Zuid-Afrika, Curcaçao, Frankrijk, ….

Blues Lee is een op en top LIVE BAND: Blues Lee brengt een echte Show, eerder dan een reeks 12 bar songs. In de traditie van de grote T-Bone Walker speelt de band een wervelende act met enkel eigen materiaal: spitse lyrics, de juiste looks, storytelling, harmony vocals, dansbare grooves: Genuine Feel Good Music

De Band begon als een groep vrienden en dat is nog steeds te horen op het podium: een hecht groepsgeluid met lots of positive vibes. Swing, jump, R&B (niet dat kleffe MTV gedoe!), Boogie, Rock & Roll, Doowap, Soul,… De band doorkruist constant het Amerikaanse rootslandschap. Inderdaad, niet enkel blues, maar altijd wel roots. Humor is een belangrijk kenmerk van de band, en er wordt met een grote portie serieux aan gewerkt. Blues Lee staat met een been stevig in het deltaslijk van de Mississippi en met het andere been op een blitse dansvloer.

Bezetting :
Bies Biesmans (zang, harmonica, sax)
Yves Bosmans (drums)
Steven De Wit (bas)
Karel Phlix (gitaar)
Zjang Corthouts (gitaar)

 

 

Start concert: 21u

Locatie: Café Blauwe Kater, Mechelsestraat 51, Leuven

Inkom: Gratis