Caféconcert 07/08/2017: Strograss (België) country, folk, bluegrass

De muzikanten van Strograss hebben uiteenlopende muzikale achtergronden, maar delen een passie voor akoestische rootsmuziek (folk, bluegrass, old-time, vroege jazz…). Ze brengen die traditionele invloeden samen in actuele songs en instrumentals met frisse, eigenzinnige arrangementen en sociaal bewogen teksten. Met de woorden van Gentse Feesten Magazine : ‘”Strograss – of hoe ‘nieuw’ en ‘traditie’ toch in één zin kunnen zonder boel te krijgen; dit is goeie ouwe bluegrass, vroege jazz en old time-folk en geurt toch zo fris als pas gemaaid gras. Zelden zulke authentieke akoestische rootsmuziek gehoord!”.

Live combineert Strograss eigen werk met een fijne selectie – vaak vergeten – traditionals. Schouwburgmagazine Kortrijk : “Dit eigenzinnige Gentse roots-quintet maakte de lovende reacties op hun debuutalbum ‘The world is one big hill’ helemaal waar tijdens de zomerfestivals (o.a. Gentse Feesten, Dranouter, Labadoux…). Strograss won diverse prijzen voor actuele rootsmuziek (o.a. 10-daagse van Muziekmozaïek en Dranouter Rally). De band werd alvast ook genomineerd om deel te nemen aan het European World of Bluegrass Festival 2017 en tourt door België en buurlanden met een langverwacht tweede album onder de arm. De band werd alvast ook genomineerd om deel te nemen aan het European World of Bluegrass Festival 2017 en tourt door België en buurlanden met een langverwacht tweede album onder de arm. De band werd alvast ook genomineerd om deel te nemen aan het European World of Bluegrass Festival 2017 en tourt door België en buurlanden met een langverwacht tweede album onder de arm.De band werd alvast ook genomineerd om deel te nemen aan het European World of Bluegrass Festival 2017 en in Leuven stellen ze hun langverwachte tweede album ‘Brother Earth’ op Colora festival voor.

Line Up: Barbara Ardenois, accordion, harmony vocals; Lotte Remmen, viol, harmony vocals; Joachim Wannyn, banjo, lead vocals; Johannes Wannyn, gitaar, lead vocals; Quinten De Vlaeminck, contrabas, harmony vocals

www.vi.be/strograss

Start concert: 21u

Locatie: café Entrepot, Vaartkom 4, Leuven

Inkom: gratis

Categories