Wereldmuzikale kennismaking met andere culturen

De blijvende belangstelling voor wereldmuziek en de nood aan een positieve benadering van een interculturele samenleving zijn de drijfveren voor het Colora Festival. Dankzij een reeks muzikale kennismakingen met andere culturen bouwt het festival op haar eigen manier mee aan die interculturele samenleving. Etnisch diverse verenigingen krijgen de kans om er hun muzikale en andere tradities voor te stellen.

Kwalitatief hoogstaande muziek en aandacht voor jong opkomend talent

Colora Festival presenteert jaarlijks een uitstekende muziekaffiche aan betaalbare toegangsprijzen of zelfs gratis. Gerenommeerde wereldmuziekgroepen doen het festival aan. Zo groeide Colora Festival uit tot een begrip en een vaste waarde in Leuven en ver daarbuiten. Daarnaast biedt het festival de mogelijkheid jonge, beloftevolle muzikanten te promoten. Beginnende groepen die muziek met ‘roots’ brengen, krijgen er een podium.

Klein maar fijn, gezellig en sfeervol, voor jong en oud

Dankzij het diverse aanbod trekt Colora Festival een breed publiek aan. Geschikt voor jong en oud, muziekliefhebbers en recreatieve bezoekers, dansers en meerwaardezoekers, waar je ook vandaan komt … Sinds 2010 vind je Colora Festival in zalen en cafés, en sinds 2011 ook in school De Zevensprong met een outdoor festivalweekend in augustus.

Het festivalweekend blijft charmant kleinschalig, gezellig en sfeervol, weg van de drukte van de mega-evenementen. Zittend bij je drankje aan een tafel, hangend aan bar of bartafel, je uitlevend op de dansvloe … Een Colorabar met uitgebreid drankaanbod en zuiderse cocktailbar, de drank nog geschonken in echte glazen. Diverse randactiviteiten en (kinder)animaties. Ideale omstandigheden om op je eigen manier te genieten van de wereld …