Viva ’t kabaal

VRIJDAG 19 AUGUSTUS

Muzikale protestoptocht - 14:00 - 17 uur - zotte parade

Om 14:00 uur vertrekt optocht van het station van Leuven door de Diestsestraat. Einde aan kant Diestsestraat van de Sint Pieterskerk om 15:00 uur.

Om 16:00 uur aankomst in het Bruulpark met aansluitend muziekknaller Your Favourite House Garden Kitchen Orchestra.

Cocreatie:

  • Honk
  • KNEPH
  • Your Favourite House Garden Kitchen Orchestra + Dries De Maeyer + Hadewich Vannesten

Maskers: Honk en Lucia Picaro
Stappen mee op:
steltlopers FABOTA / Cirkus in Beweging en Internationaal Comité vzw

VIVA ’T KABAAL is een beeldende muzikale protestoptocht refererend naar de manifestaties wereldwijd van de laatste decennia. Deze nieuwe productie is een cocreatie met insider- en outsiderkunstenaars vanuit reflecties over problematieken die ons allen aanbelangen en waarvoor mensen op straat komen of ongevraagd en ongezouten hun mening geven in dagelijkse situaties.

De uitwerking is kolderesk en multimediaal, geïnspireerd op de satirische schilderijen van Ensor. De realisatie van deze cocreatie wil een dialoog op gang brengen en stemlozen een stem geven.

SAMEN NEDERLANDS SPREKEN Het Chinees Drakenbootfeest DUNAWU. De zorg voor de natuur is zo oud als de mens. Het Drakenbootfestival ontstond meer dan 2000 jaar geleden als een vruchtbaarheidsritueel. De mensen dachten dat hun land dan vruchtbaarder zou worden en dat er genoeg regen zou vallen, zodat de plantjes goed zouden kunnen groeien. Op deze dag wordt ook de dood van de populaire Chinese held Qu Yuan herdacht die protesteerde tegen de corrupte heersers.