Camel’s Drop (Be)

Zondag: 16u-17u

“People please   Open your eyes & your ears
There’s a brand new reggae band on the scene
Are you ready for …CAmEL’s DROP! “

De band rond de Brusselse Reggae-Wonderboy Dhazed & de Gentse Reggae-Legend Prince Far Out (Skyblasters) is niet enkel goed, maar ook van goede afkomst. Camel’s Drop, opgericht door een vader en twee van zijn zonen, staat voor eigentijdse reggae met een knipoog naar roots en dub.

Een combinatie over generaties heen van muzikanten die hun strepen verdiend hebben bij tal van Reggae/Ska projecten met jong aanstormend talent.

Wim Stevens (bass) en zijn zoon Polle (hammond, pianet) gaan voor een unieke samenstelling over de leeftijden heen. Samen met Prince Far Out (toaster, rapper, DJ), die furore maakte met de Skyblasters! en Steven Gossye (gitaar, trombone) gaan ze op zoek. Zo ontdekken ze Dhazed, een jonge Brusselse artiest met geëngageerde teksten die zijn zangtalenten ontwikkelt naast Pikaman en die M.C. is bij Raggaravane Sound System. Vul dit aan met de strakke beats van de jongste zoon Roel Stevens op drums en je kan niet meer om het familiegevoel heen. En last but not least de jonge flamboyante zangeres aan de zijde van Dhazed: Dora Turay

Met z’n allen vormen ze een stevig collectief, Camel’s Drop is geboren!

Camel’s Drop heeft ondertussen al een eerste album uit: “We Nah Gonna Wait” met als resultaat enkel maar lovende reviews.

Ondertussen zijn er ook al twee singles uitgebracht in samenwerking met enerzijds Stoneman (Atomic Spliff) en anderzijds Omar Perry ( zoon van de legendarische Lee Scratch Perry)

Camel’s Drop heeft de harten weten te veroveren van het publiek op Polé Polé, Fonnefeesten, Paulusfeesten, Vk Brussel…