Wereldmuzikale kennismaking met andere culturen

De blijvende belangstelling voor wereldmuziek en de nood aan een positieve benadering van een interculturele samenleving zijn de drijfveren voor het Colora Festival. Dankzij een reeks muzikale kennismakingen met andere culturen bouwt het festival op haar eigen manier mee aan die interculturele samenleving. Etnisch diverse verenigingen krijgen de kans om er hun muzikale en andere tradities voor te stellen.

Kwalitatief hoogstaande muziek en aandacht voor jong opkomend talent

Colora Festival presenteert jaarlijks een uitstekende muziekaffiche aan betaalbare toegangsprijzen of zelfs gratis. Gerenommeerde wereldmuziekgroepen doen het festival aan. Zo groeide Colora Festival uit tot een begrip en een vaste waarde in Leuven en ver daarbuiten. Daarnaast biedt het festival de mogelijkheid jonge, beloftevolle muzikanten te promoten. Beginnende groepen die muziek met ‘roots’ brengen, krijgen er een podium.

Klein maar fijn, gezellig en sfeervol, voor jong en oud

Dankzij het diverse aanbod trekt Colora Festival een breed publiek aan. Geschikt voor jong en oud, muziekliefhebbers en recreatieve bezoekers, dansers en meerwaardezoekers, waar je ook vandaan komt … Sinds 2010 vind je Colora Festival in zalen en cafés, en sinds 2011 ook in school De Zevensprong met een outdoor festivalweekend in augustus.

Het festivalweekend blijft charmant kleinschalig, gezellig en sfeervol, weg van de drukte van de mega-evenementen. Zittend bij je drankje aan een tafel, hangend aan bar of bartafel, je uitlevend op de dansvloer… Een Colorabar met uitgebreid drankaanbod en zuiderse cocktailbar, de drank nog geschonken in echte glazen. Diverse randactiviteiten en (kinder)animaties. Ideale omstandigheden om op je eigen manier te genieten van de wereld …

Colora Festival, een festival in beweging

In 2018 verplaatsten we ons festivalweekend naar een openbare locatie, het Paul Van Ostaijenpark te Heverlee. We maakten de inkom gratis. De goede punten van ons oude concept behielden we. Deze nieuwere en meer toegankelijke gratis editie onder een stralende zon werd een groot succes met meer dan 1000 bezoekers per dag. In 2019 behielden we ons veranderde concept en mochten we ondanks het slechte weer alweer een pak volk ontvangen. Er werd gedanst, gefeest en enorm veel plezier beleefd.

In 2020 zag het er lang niet zo goed uit. Ondanks alles konden we toch een lightversie van ons festivalweekend organiseren. Hiervoor verhuisden we naar het Lemmekesveld, een park op nog geen 300m van het Paul Van Ostaijenpark. Hoewel we maar 200 bezoekers per dag mochten ontvangen werd het een enorm succes. Iedereen genoot met volle teugen van het opnieuw kunnen samenzijn en het samen eindeloos plezier beleven.

We hopen jullie allen te ontvangen op ons Colora Festivalweekend 2021 op zaterdag 21 en zondag 22 augustus opnieuw op het Lemmekesveld te Heverlee!